Vi mener, at alle har en rolle og enhvert bæredygtigt tiltag har en positiv indvirkning på de globale udfordringer, vi står over for. 

Hos Fabricaid er vi valgt at være en del af et større EU projekt om Grøn Cirkulær Omstilling i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og København Erhvervshus. Projektet omfatter cirkulært profiltøj. Med en analytisk tilgang, er vi i 2021 og 2022 igang med et større samarbejde på tværs af industrier for at skabe bro og dialog omkring genanvendelse og genbrug.

Samtidigt tilskynder vi vores partnere til at deltage i den grønne bølge og til at blive mere bæredygtige – mere bevidste – simpelthen bare mere ansvarlige. Det gør vi gennem dialog og tæt partnerskab med kunder og ned igennem hele forsyningskæden.

Bagudrettet er det vigtigt for os, at vores fabrikker og produkter følger de internationale standarder for social overholdelse, arbejdsforhold og kemiske begrænsninger.

Forudrettet ønsker vi at øge bevidsthed om, hvordan vi tidligt i beslutningsfaserne under design, indkøb og hos forbrugeren kan indtænke ansvarlig tiltag, som cirkulære forretningsmodeller, under og efter brugsfasen.

Vi tilstræber at levere bæredygtige og miljømæssige muligheder såvel som at fremme virksomhedernes sociale ansvar (CSR), som vi blandt andet sikre gennem et nært samarbejde, certificeringer og Fabricaid’s Code of Conduct.

For mere information om vores CSR-tiltag, er du altid velkommen til at tage kontakt til vores CSR manager, Kamma Bischoff-Jensen.


Bibliotek om Certificeringer

OEKO-TEX – er en international sundheds og miljømærkning.

OEKO-TEX er en produktcertificering. Gennem tests på indfarvede tekstiler sikres brugen af skadelige kemikalier.
Fabricaid tilbyder OEKO-TEX på alle typer kvaliteter.

OCS –  er en økologisk bomuldscertificering, der følger bomulden fra fiber til beklædning.

OCS-standarden er udviklet af Textile Exchange, der har til formål at øge forbrugerbevidsthed om produktionsforholdene i bomuldsindustrien.
Samtidigt udvides den økologiske bomuldsdyrkning med færre skadelige pesticider og gødning.
Fabricaid samarbejder med OCS certificerede garnproducenter.

FSC – Forest Stewardship Council.

FSC sikrer, at skoven bevarer den biologiske diversitet.
FSC sikrer, at skovarbejdernes liv og det område, de bor og arbejder i, 
opretholder en forbedret økonomisk levedygtighed.
Fabricaid tilbyder FSC-certificerede hangtags og kartonbokse.

GRS  – er en international standard for genanvendte materialer.

Global Recycled Standard (GRS) er en international frivillig standard, der stiller krav til tredjepartscertificering af genanvendt plastik.
Målet med standarden er at øge brugen af genbrugsmaterialer.
GRS inkluderer CSR kriterier, herunder  sociale og miljømæssige behandlingskrav og kemiske begrænsninger.
Fabricaid tilbyder GRS-certificeret polyester og bomuld.
 

 BSCI – en etisk standard, der forbedrer arbejdsforholdene ned igennem tekstilforsyningskæden.

Business Social Compliance Initiative (BSCI) blev oprettet i 2003 med det formål at forbedre den sociale præstation i de stadig mere komplekse globale forsyningskæder.
BSCI’s adfærdskodeks indeholder 11 grundlæggende principper, som alle medlemmer skal leve op til. Eksterne revisioner foretages for at sikre standarden. Fabricaid arbejder med flere BSCI-certificerede fabrikker i Kina, Indien og Tyrkiet.
 

SA8000 – den omfattende standard for socialt ansvar med fokus på medarbejdere og arbejdsforhold.

SA8000-certificerede virksomheder skal dokumentere, at de lever op til flere specifikke ledelsesstandarder og procedurer på ni områder.
Med en SA8000-certificering har kunder og virksomheder sikkerhed for, at både hoved- og underleverandørens medarbejdere har de rette betingelser, og at alle regler overholdes inden for standarden.
Fabricaid samarbejder med SA-certificerede fabrikker i Kina og Indien.
 
 WRAP –Worldwide Responsible Accredited Production
 
WRAPs eneste fokus er tøj, syede produkter og fodtøjsindustri.
WRAP er en non-profit uafhængig organisation, der er dedikeret til at fremme lovlig, etisk og sikker fremstilling over hele verden gennem certificering. Fabricaid arbejder med WRAP-certificerede fabrikker i Kina. Specielt til det amerikanske marked.